Новодмитрівська громада

Черкаська область, Золотоніський район

Вік виходу на пенсію за віком в Україні визначає тривалість страхового стажу, набутого особою – це 60 або 63, або 65 років.

Дата: 07.08.2023 09:48
Кількість переглядів: 57

При цьому право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років у 2023 році виникає за наявності в людини 30 років страхового стажу.
 
⏰ Якщо ж у 60-річному віці необхідного страхового стажу не набуто, то право на пенсію виникне при досягненні більш пізнього віку.

🗂 Проте за наведених обставин вийти на пенсію можна і до досягнення 63-річного віку, якщо ваша мама буде офіційно працевлаштована та набуде 3 місяці страхового стажу або якщо на ім’я вашої мами укласти договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування  та сплачувати протягом трьох місяців добровільні внески у розмірі не менше мінімального страхового внеску (по 1474 грн щомісяця). 

📝 Після набуття 30 років страхового стажу, ваша мама може звернутись за призначенням пенсії. 

☝️ Важливо:
Якщо особі в 2023 році виповнилося 60 років, а 30 років страхового стажу вона набуде пізніше (в 2024, 2025 році), то за призначенням пенсії вона має право звернутися з моменту набуття вищезазначеного розміру страхового стажу, оскільки тривалість необхідного страхового стажу визначається на час досягнення пенсійного віку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь