Новодмитрівська громада

Черкаська область, Золотоніський район

Деякі зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року №1165

Дата: 31.01.2023 10:08
Кількість переглядів: 38

З 11 січня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України  від 23 грудня 2022 року №1428, якою внесено зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 11 грудня 2019 року №1165.

Відповідно до змін, затверджено уніфікований довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості (наказ ДПС від 11.01.2023 року №17).

З урахування довідника кодів податкової інформації змінено форму рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості (додаток 4). Це не лише конкретизує умови за яких платника було включено до переліку ризикових, а також надає можливість автоматичного виключення системою СМКОР платників з переліку ризикових.

Тобто, у разі виключення суб’єкта господарювання з переліку платників, (на підставі рішення комісії регіонального рівня або рішення суду) автоматично виключаються з переліку ризикових його за умови, що:

  • виключною підставою для включення такого контрагента до переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості на підставі пункту 8 додатка 1, було здійснення операції з таким платником податку;
  • відсутні інші підстави та інформація, за якою встановлено відповідність контрагента критеріям ризиковості платника податку.

Також зазнала змін  форма рішення про врахування/неврахування таблиці даних платника податку (додатки №6, №7).

У разі прийняття рішення про неврахування таблиці даних платника у відповідних полях рішення зазначається інформація, що стала підставою для неврахування таблиці даних платника податку, зокрема додано інформацію щодо ризикової операції, а саме: тип операції (придбання/постачання), період здійснення господарської операції,  код згідно з УКТЗЕД / ДКПП / умовним кодом товару, податковий номер платника податку, задіяного в ризиковій операції, дата включення платника податку, задіяного в ризиковій операції, до переліку платників. які відповідають критеріям ризиковості платника податку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь