Новодмитрівська громада

Черкаська область, Золотоніський район

Обов’язок використання POS – терміналів з 2023 року

Дата: 26.01.2023 10:36
Кількість переглядів: 55

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, що постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2022 №894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» з 01.01.2023 року змінено вимоги до порядку здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів.

З 2023 року здійснення безготівкових розрахунків мають забезпечити торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб.

Така вимога не поширюється на:

ФОП-платників єдиного податку першої групи;

торговців, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів;

на виїзну (виносну) торгівлю;

продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції.

Ці вимоги також не поширюються на торговців, які провадять господарську діяльність на територіях територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) та протягом трьох місяців після припинення проведення воєнних (бойових) дій на таких територіях та/або деокупації.

За порушення вищевказаних вимог законодавством передбачено адміністративну відповідальність згідно ст. 16315 КУпАП. За недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів - штрафу на ФОП, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот нмдг (1700-3400 грн), а за повторне порушення - від п'ятисот до тисячі нмдг (8500-17000 грн).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь