Новодмитрівська громада

Черкаська область, Золотоніський район

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ВИ - СВІДОК ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА?

Дата: 14.02.2024 16:33
Кількість переглядів: 35

Фото без описуПомічаєте, що подруга намагається приховати синці? Бачите на вулиці бабусю-сусідку, яка жебракує попри те, що точно отримує пенсію? Регулярно чуєте за стіною крики та плач дитини? Можливо, ви стали свідком домашнього насильства. Як чинити у такому разі, аби допомогти постраждалій/-ому та не зазнати кривди при цьому?
📌Насамперед варто розсудливо оцінити ситуацію: яке саме насильство відбувається, чи є необхідність термінового втручання, як поводиться кривдник/-ця. Обов'язково спершу подбайте про власну безпеку й безпеку тих, хто поруч.
📌Зафіксуйте побачене на фото чи відео, якщо це безпечно. Такі матеріали допоможуть і в поліції, й у разі, якщо постраждала/-ий вирішить звернутися до суду.
📌Наступний крок - виклик необхідних служб. Викличте поліцію або швидку допомогу. Якщо потрібно зателефонуйте близькій людині постраждалої/-го, на яку ви зачекаєте разом у безпечному місці. Ви також можете порадити зателефонувати до мобільних бригад соціально-психологічної допомоги або на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства за номером телефону: 116-123. 
В громаді можна звернутися до: 
- старости вашого округу;
- КУ "Центр надання соціальних послуг Новодмитрівської сільської ради";
- відділення "Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі".
📌І головне - виявіть небайдужість. Не проходьте повз, якщо бачите насильство. Навіть якщо постраждала/-ий не одразу вирішить вийти із аб'юзивних стосунків. Не мовчіть та не відводьте погляд. Іноді запитання: «Вам допомогти?» може врятувати життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь