Новодмитрівська громада

Черкаська область, Золотоніський район

Податкова інформує

18 Серпня, 2023 р., 09:05
Ліцензія на право оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах видається, зокрема, за поданою нарочно, поштою або в електронному вигляді заявою суб’єкта господарювання (зокрема іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію (крім ліцензії на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі пальним, роздрібну торгівлю пальним, зберігання пального з метою подальшої його реалізації іншим споживачам) – відповідно до статті 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».
17 Серпня, 2023 р., 09:32
У Черкаському регіоні впродовж семи місяців цього року 2650 суб’єктів господарювання, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС в Черкаській області, зареєстрували 3407 реєстраторів розрахункових операцій (із них 2308 – програмних РРО). Як зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Сергій Гришко, загалом в області 15 144 класичних та програмних реєстраторів розрахункових операцій зареєстрували 10 652 суб’єкти господарювання. Поміж них програмним рішенням скористались більше 6 тисяч платників, зареєструвавши понад 7,8 тисяч ПРРО.
17 Серпня, 2023 р., 09:31
Головне управління ДПС у Черкаській області області запрошує Вас на  онлайн-зустріч щодо новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX в частині  застосування РРО/ПРРО та відновлення відповідальності підприємців за порушення вимог законодавства при здійсненні розрахункових операцій.
17 Серпня, 2023 р., 09:31
Корисна інформація: керівництво користувача безкоштовного ПРРО (WEB, Android, iOS, Windows) доступне на сайті ДПС України за лінком https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha
07 Серпня, 2023 р., 12:55
У суб’єктів господарювання часом виникає питання, чи можна одночасно використовувати два КЕП (кваліфіковані електронні підписи) від різних кваліфікованих надавачів ЕДП (електронні довірчі послуги) для підписання електронних документів через Електронний кабінет.
26 Липня, 2023 р., 12:57
До платників єдиного податку – третьої групи, належать юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Це визначає п.п. 3 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI.
26 Липня, 2023 р., 12:56
Чи застосовується фінансова відповідальність за порушення термінів сплати (перерахування) узгоджених сум грошових зобов’язань з туристичного збору суб’єктами господарювання, які мають/не мають можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок у період дії воєнного стану в Україні?
26 Липня, 2023 р., 12:56
Відповідно до ст. 4 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон № 481) ліцензії на виробництво спирту етилового, коньячного і плодового та зернового дистиляту, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, дистиляту виноградного спиртового, спирту-сирцю плодового, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, видаються безстроково, а плата за них справляється щорічно.
26 Липня, 2023 р., 12:55
Розрахунок коригyвання до податкової накладної, складеної на суму отриманого авансу за товар, який надалі ввозиться на митну територiю України, складається на дату постачання (відвантаження) товару на митній території України. Йдеться про випадки, коли пiд час митного оформлення товару в митнiй декларації зазначено iнший код згiдно з УКТ ЗЕД такого товару, нiж у податковiй накладнiй.
26 Липня, 2023 р., 12:54
Відповідно до п. 299.1 ст. 299 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь